Potrivit CNN, Bezos a trecut printr-un an mai slab în ceea ce priveşte performanţele companiei pe care a fondat-o, Amazon, averea sa depinzând în cea mai mare măsură de evoluţia acesteia. El deţine 57 de milioane de acţiuni la Amazon, adică 12% din companie.

Acţiunile Amazon s-au depreciat în urma anunţului privind rezultatele realizate în cel de al treilea trimestru al anului. Bezos a pierdut astfel aproape 3 miliarde de dolari vineri, ca urmare a scăderii acţiunilor Amazon cu 2%.

Averea lui Bezos este evaluată la 109,6 miliarde de dolari, iar averea lui Bill Gates, al doilea cel mai bogat om al planetei, la 106 miliarde de dolari. De fapt, Bezos i-a luat locul de cel mai bogat om din lume chiar lui Gates în 2017.

Anul acesta nu a fost foarte fericit din punct de vedere financiar pentru Bezos, el pierzând 14 miliarde de dolari, ca urmare a divorţului de soţia sa, MacKenzie Bezos. La divorţ ea a primit 25% din acţiunile Amzon pe care cuplul le deţinea. Astfel, MacKenzie Bezos are acum 4% din companie, averea sa fiind estimată la 38 de miliarde de dolari.

Pentru Bill Gates însă, anul 2019 a fost unul bun, el câştigând până acum de la începutul anului 17 miliarde de dolari. Gates deţine 1% din Microsoft, valoarea acţiunilor companiei crescând cu 40% în acest an.