DNA a anunțat joi că procurorii efectuează percheziții în 50 de locații, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice din București, într-un dosar privind fapte săvârșite în perioada 2016 — august 2017.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate infracțiunilor de corupție, săvârșite în perioada 2016 — august 2017. Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 august 2017, sunt efectuate percheziții domiciliare în 50 locații, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice din București, restul sedii sau puncte de lucru ale unor societăți comerciale sau domicilii ale unor persoane.Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în comunicatul remis de DNA.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA vizează fapte de corupție în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii destinați îngrijirilor la domiciliu. Mai precis ar fi vorba de fraude făcute de firme de îngrijiri la domiciliu care decontau servicii pentru pacienți falși. 

Fiecare casă de sănătate locală, în cazul de față CSAMB, are lunar o sumă fixă alocată pentru îngrijirile la domiciliu, iar după ce firmele suspectate de fraudă își decontau pacienții falși, dosarele a mii de pacienți reali erau respinse. Astfel, oameni cu răni grave, imobilizați la pat sau a căror viață depindea de o drenă ori o perfuzie, nu beneficiau de acest serviciu, scrie EVZ.