De la sfârșitul anului trecut, oficialii CNAIR au anunțat că cei 12,4 km de autostradă, respectiv lotul 3 Sebeș-Turda, sunt finalizați în proporție de 99%. Ieri, echipă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost prezentă,  pe Autostrada Sebeș-Turda pentru a inspecta lucrările lotului 3, de la Aiud la Decea. „Se încheie actele în urma inspecției. Au fost trei comisii, pentru drum, siguranță și structuri.
Recepția a fost respinsă, între luna noiembrie și ianuarie nu s-a modificat nimic în bine, există anumite zone neconforme. Recepţia pentru finalizarea lucrărilor a fost reprogramată”, conform oficialilor CNAIR
La recepția de anul trecut au fost constatate următoarele probleme: nerespectarea proiectului propus și asumat chiar de antreprenor, pentru construcția căilor de rulare pe pod, zone cu exces de bitum, iluminatul pe poduri era realizat cu lămpi pe sodiu și nu cu led, situație care duce la creșterea facturii energiei electrice și implicit a cheltuielilor de operare.
După ce va fi recepționat și lotul 4 Sebeș-Turda, se va circula cursiv pe 27 de km de autostradă, între nod Turda și nod Aiud”, spun oficialii CNAIR.