În cursul zilei de joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a semnat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru construcția drumului de mare viteză Baia Mare-Bistrița.

CNAIR spune că aceste contracte au fost semnate cu S.C. QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA S.R.L. – S.C. METROUL S.A. – CAPITAL VISION S.R.L.

”Joi, 26.01.2023, C.N.A.I.R. S.A. a semnat 2 contracte având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Baia Mare – Bistriţa, Lot 1 Baia Mare – Dej şi Lot 2 Dej – Bistriţa, cu ofertantul declarat câştigător, respectiv Asocierea S.C. QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA S.R.L. – S.C. METROUL S.A. – CAPITAL VISION S.R.L”, a transmis CNAIR.

Valoarea contractului trece de 12.000.000 de lei fără TVA

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a mai spus că valoarea totală a contractului pentru servicii este de 12.746.666,57 lei fără TVA, pe Lotul 1.

În ceea ce privește Lotul 2, valoarea contractului pentru servicii este de 8.376.369,89 lei fără TVA.

CNAIR mai spune că banii provin din fonduri europene nerambursabile, programul operațional de transport.

Cu privire la durata contractelor, pentru amândouă este vorba de 18 luni, dintre care studiul de fezabilitate va dura 14 luni de la data de începere, iar documentația suport pentru asistența tehnică acordată beneficiarului pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare va dura 17 luni de la data de începere.

Nu în ultimul rând, mai arată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), documentația tehnică, partea integrantă din documentația de atribuire, a contractului/contractelor de proiectare și execuție lucrări pentru asistența tehnică acordată beneficiarului, precum și documentele aferente perioadei cuprinse înainte de momentul publicării anunțului/anunțurilor de participare și termenul/termenele limită de depunere a ofertelor va dura 17 luni de la data de începere.

CNAIR anunță că traseul autostrăzii Ploiești-Brașov intră în consultare publică

În urmă cu câteva zile, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe site-ul oficial un comunicat de presă prin care spunea că traseul autostrăzii Ploiești –Brașov intră în consultare publică de la data de 13 ianuarie.

Procesul de consultare publică reprezintă un element necesar în implementarea acestui proiect de infrastructură ce înglobează multiple beneficii pentru comunitățile locale și regionale, precum și dezvoltarea economiei naționale.

Autostrada Ploiești Brașov va reduce timpii de călătorie în regiune, sporind gradul de siguranță rutieră și degrevând orașele Ploiești, Câmpina, Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal și Brașov precum și comunitățile învecinate de congestiile de trafic.