”Am avut astăzi la sediul CNAIR o întâlnire cu reprezentanţii Romsilva, la care a participat şi Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu! Împreună cu directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Daniel Nicolăescu şi cu directorul Departamentului Fond Forestier, Ion Codruţ Bilea am stabilit să îmbunătăţim protocolul de colaborare dintre cele două instituţii.

Vrem astfel să putem acţiona mai eficient şi să scurtăm timpii de intervenţie pe acele zone în care zonele administrate de Romsilva reprezintă risc pentru reţeaua naţională de drumuri. De asemenea am stabilit să colaborăm mai eficient în domeniul implementării proiectelor de infrastructură mare care tranzitează zone împădurite”, a scris Cristian Pistol, șeful CNAIR, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spus că reprezentanții Romsilva i-au asigurat de sprijinul lor în vederea scoaterii din fondul forestier, într-un timp cât mai scurt, a suprafeţelor de pădure acolo unde se deschid şantiere pentru construcţia unor sectoare de autostrăzi.

Reprezentanții CNAIR și Romsilva au discutat despre infrastructura ce tranzitează zone împădurite

”Am discutat punctual despre scoaterea din fondul forestier a suprafeţelor de pădure afectate de construcţia lucrărilor pentru Secţiunile 2 (Boiţa- Cornetu), 3 (Cornetu – Tigveni), 4 (Cornetu – Tigveni) şi 5 (Curtea de Argeş – Piteşti) ale autostrăzii Sibiu-Piteşti”, a mai scris șeful CNAIR.

„Pentru Secţiunile 4 şi 5 ale autostrăzii, după emiterea Ordinului de Ministru pentru scoaterea din fondul forestier, Romsilva va întreprinde toate diligenţele necesare eliberării amplasamentului.

Pentru Secţiunile 2 şi 3 este necesară emiterea unor Hotărâri de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier (prestatorul desemnat de către CNAIR elaborează în prezent documentaţiile necesare)”, a precizat Cristian Pistol.

”Săptămâna viitoare ne vom întâlniri cu antreprenorii Secţiunilor 2 şi 3 pentru a stabili calendarele de implementare a contractelor în perioada de proiectare, în paralel cu procedura de scoatere din fondul forestier. Vrem să evităm astfel întârzieri în finalizarea lucrărilor”, a adăugat acesta.

Se dorește îndepărtarea arborilor periculoși pentru șoferi

Potrivit șefului CNAIR, o altă temă ce va fi abordată o va reprezenta stabilirea unor noi proceduri de identificare şi îndepărtare a arborilor care prezintă un pericol pentru siguranța participanţilor la trafic pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

„Am discutat și despre stabilirea unor noi proceduri de identificare și îndepărtare a arborilor care prezintă un real pericol la adresa siguranței participanților la trafic pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi administrată de către CNAIR.

Apreciez deschiderea de care au dat dovadă reprezentanții Romsilva în ceea ce privește colaborarea cu CNAIR, atât pentru siguranța rețelei rutiere naționale cât și pentru construcția de noi drumuri de mare viteză!”