Centrul Medical Unirea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private din România, a anunţat inaugurarea a două noi clinici în Constanţa şi Ploieşti, în urma unei investiţii de 2,8 milioane de euro.

Astfel, după o investiţie comună de 1,5 milioane euro, CMU a deschis în parteneriat cu AVAMEDICA un centru de diagnostic şi tratament în Constanţa, cu o suprafaţă de 520 mp şi dispunând de 15 cabinete medicale.

Prin preluarea, anul trecut, a 50% din AVAMEDICA Constanţa, CMU deţine în prezent patru clinici în Constanţa.

Compania inaugurat în această lună şi CMU Ploieşti, în urma unei investiţii de 1,3 milioane euro.”În urma concretizării acestui proiect, numărul abonaţilor va creşte până la aproximativ 3.000-5.000 de persoane în primul an de la lansare. Pe de altă parte, mizăm pe atragerea a 15.000 – 20.000 de pacienţi în primul an, pe segmenul serviciilor individuale (fee-for-service) doar în Ploieşti”, declară Sergiu Neguţ, director executiv CMU. Clinica oferă, pe lângă specializările medicale de bază, şi chirurgie sau consultaţii de medicina muncii.

CMU mai deschide două clinici în luna iunie

CMU a anunţat, de asemenea, că va pune accent pe dezvoltarea locală. ”Serviciile medicale private au un potenţial de creştere deosebit, iar de acum înainte miza va fi pe dezvoltare locală, unde CMU îşi propune să ajungă pe primul loc. Comparativ cu capitala, unde diferenţa dintre cerere şi ofertă a mai fost atenuată în ultimii ani, la nivel local cererea de servicii medicale moderne este încă foarte slab acoperită”, a afirmat Wargha Enayati, director general CMU.

În acest sens, compania are în plan deschiderea a încă două clinici, la Cluj şi la Bucureşti, în luna iunie.

CMU ajunge astfel la un număr de 10 policlinici şi 2 spitale în Capitală şi la 7 policlinici locale.

SURSA: CMU