”În continuare sunt pacienţi critici, în continuare sunt pacienţi în stare gravă internaţi în România, numărul acestora depăşeşte 30. O parte dintre ei vor fi transferaţi în seara aceasta. Toţi ceilalţi rămân în îngrijire medicală în România, trebuie să aveţi încredere în medicii români”, a spus ministrul. El a afirmat că numărul celor care vor fi transferaţi va fi comunicat în momentul în care pleacă spre aeroport, precizând că selecţia pacienţilor este făcută de echipele străine.

El a dezminţit zvonurile potrivit cărora numărul celor decedaţi ar fi mai mare decât al celor declaraţi. ”Este o afirmaţi falsă şi rău voitoare menită să semene confuzie şi să creeze o adevărată isterie în spaţiul public. Nu este adevărat, sunt foarte multe argumente. Oamenii aceia au aparţinători. Rudele sunt în fiecare zi în vizită la ei, au contact cu ei, au văzut pacienţii în fiecare zi. Sunt discuţii puerile acestea”, a spus demnitarul.

Întrebat ce căuta zilele trecute la palatul lui Gigi Becali, ministrul a spus că a fost acolo pentru a-i spune acestuia că personal nu poate să primească donaţii şi că dacă vrea o poate face prin intermediul Unifarm. ”Eu am comunicat cu toată lumea. M-a sunat să mă sprijine (Gigi Becali – n.r.) şi i-am zis că eu nu pot să primesc donaţii, eu personal. Ministerul meu nu poate să primească donaţii, eu am comunicat tuturor că mulţumim tuturor celor care vor să doneze, există cont la Unifarm şi nu se pot primi decât în variantă legală adică la Unifarm, cu chitanţă, în cont dacă sunt bani. (…) Era vorba de un pacient pentru care vroia să plătească bani şi am zis că nu avem nimic împotrivă”, a explicat ministrul Sănătăţii. (Sursa: Agerpres)