Dorel lovește din nou în București, în Sectorul 1

Chiar dacă cetățenii au atras atenția asupra faptului că strada nu avea nevoie de intervenții și acestea nu erau justificate, inițiativa primarului Clotilde Armand a continuat. Lucrările au început, iar buldozerele au intrat pe stradă, iar din nefericire, evenimentele au luat o turnură dramatică.

Lucrările au dus la spargerea unui branșament de gaze și la ruperea unui cablu electric care alimenta întreaga stradă. Incidentul a stârnit evident furia și frustrarea locuitorilor de pe strada Dumitru Zosima.

În cadrul ședinței Consiliului Local, la care primarul Clotilde Armand nu a fost prezentă, cetățenii au cerut oprirea lucrărilor.

„Încă nu este târziu ca cei care au greșit să-și recunoască greșeala și să oprim proiectul. Avem o stradă care arată impecabil, nu trebuie să aruncăm niște bani pe fereastră”, a declarat un cetățean revoltat.

Consilierii locali ai PSD au fost și ei de acord că lucrările nu sunt necesare și acestea nici nu trebuiau să înceapă.

„Cineva a semnat acest document care solicită începerea lucrărilor. Deși am zis și noi să nu se înceapă lucrările, cineva a venit și a semnat începerea lucrărilor”, a declarat Dinu Gheorghe, consilier local PNL.

Chiar dacă în cele din urmă, lucrările au fost oprite, firma de construcții, care începuse deja să spargă strada, a reușit să lase în urmă un branșament de gaze spart și firul care alimenta strada cu energie, rupt, transmite Antena 3 CNN.

Clotilde Armand a anunțat că primăria modernizează în prezent 31 de artere

Amintim că Primăria din Sectorul 1 modernizează în prezent 31 de artere, iar proiecte privind alte 26 de străzi care necesită intervenţii au fost marți în atenţia Consiliului Local.

În prezent sunt şantiere deschise pe 31 de străzi: Berca, Biborţeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Cretei, Dumitru Zosima, Elena Pleşoienu, Nuferilor, Emanoil Porumbaru, Intrarea Berheci, Echipajului, Tuberozelor, Heliului, Simeria, Trifeşti, Văliug, Zeletin, Drumul Nicolae Şuţu I, Bujorului, Pitarul Hristache, Intrarea Catedrei, Intrarea Alpiniştilor, Drumul Piscul Radului – tronson 1, Constantin Sandu Aldea, Măgura Odobeşti, Izbândei, Fanionului, Diocheţi, Almaş, Mezeş şi Alunului.

Primarul Clotilde Armand a precizat, luni, pe Facebook, că şantierele deschise pe aceste 31 de străzi se află în diverse stadii de execuţie.

Conform edilului, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de marţi se află o listă de 26 de străzi, care necesită intervenţii urgente: Elena Clucereasca, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleşoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Intrarea Av. Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Intrarea Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Gheorghe Simionescu, Neajlovului şi Siriului.

„Aprobarea modernizării acestor artere a fost ignorată în ultimele şase luni de consilierii locali PSD – PNL. Îi aştept pe locuitorii acestor străzi la următoarea şedinţă pentru a susţine necesitatea modernizării arterelor în faţa unor consilieri locali care refuză constant tot ce înseamnă investiţie majoră în Sectorul 1”, a scris Armand, pe pagina sa de socializare.