Clotilde Armand a câştigat un nou mandat pentru şefia filialei. Numărătoarea voturilor de duminică s-a încheiat aseară, iar Armand l-a învins pe Dragoş Pîslaru cu 70 de voturi. Sunt însă acuzaţii de fraude cu baza de date.

La USR au fost deja alegeri în câteva filaile. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a câştigat în faţa lui Dragoş Pîslaru, cu doar 70 de voturi, dar în alte 2 sectoare au câştigat cei de la PLUS. Au existat acuzaţii ca s-au radiat membri care nu-şi plătiseră cotizaţia, iar cei de la PLUS acuză că astfel ei au pierdut mulţi membri, potrivit Antena3.

Acuzaţiile de fraudă vin în contextul în care cei din partid spun că s-ar fi furat voturi şi astfel a fost avantajată Clotilde Armand şi dezavantajat Dragoş Pîslaru, care şi-ar fi dorit să fie liderul filialei Sector 1 al USR.

Nu numai la sectorul 1, dar şi în ţară au fost radiaţi membri pentru neplata cotizaţiei.  Scandalul e în toi în contextul în care se apropie congresul USR PLUS şi sunt informaţii că Cioloş nu va candida pentru şefia USR, ci îl va împinge pe Dragoş Tudorache.

Clotilde Armand a părăsit din senin ședința de marți seara

Clotilde Armand a participat, marți seară, la o ședință importantă pentru deblocarea situației din Sectorul 1 în privința gunoaielor, însă s-a enervat și a părăsit ședința din senin după ce vice-președintele PNLSector 1, Dragoș Preda, a început să îi vorbească într-o franceză perfectă despre situația din sectorul pe care îl administrează.

Momentul a avut loc marți, imediat după intervenția vice-președintelui PNL Sector 1, Dragoș Preda, care i s-a adresat primăriței într-o franceză perfectă. Evenimentul Zilei a vorbit recent cu cel care a reușit s-o enerveze pe Armand doar pentru că ”a încercat să-i vorbescă pe limba ei”.

La întâlnire au fost prezenți primarul, consilierii, societatea de salubritate, dar și reprezentanți ai instituțiilor statului, în încercarea de a găsi o soluție pentru rezolvarea ”crizei gunoaielor din sectorul 1” declanșată deja de câteva luni.

Cu toate că abia începuse ședința și apucaseră să vorbească doar câteva personane, în momentul în care Dragoș Preda i s-a adresat edilului spunându-i în franceză: ”Madame la maire , je m’adresse à vous en tant que citoyen de 1er arrondissement, ancien conseiller du vice maire de la ville de Paris – Bernard Pignerol dans le mandat de Monsieur le Maire Bertrand Delanoë  (mă adresez dumneavoastră ca cetățean al sectorului 1 , Vicepresedinte al PNL Sector 1 și fost consilier al Viceprimarului Bernard Pignerol in timpul mandatului Primarului Parisului Bertrand Delanoe …). În urma acestor vorbe,  Clotilde Armand a dat semne că s-a enervat, s-a ridicat și a ieșit din sală.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea