UPDATE: Clinica Provita Alexandrina și-a reluat activitatea, în condiții de siguranță pentru pacienții săi. Din grijă pentru sănătatea acestora, conducerea clinicii a suspendat temporar activitatea în urmă cu două zile, după ce, la o testare de rutină, 6 asistente generaliste fuseseră confirmate cu Covid-19. Spațiul a fost dezinfectat cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV și echipa a primit instrucțiunile necesare de la Direcția de Sănătate Publică.

,,În urma discuției avute cu reprezentantul Direcției de Sănătate Publică – Epidemiologie Sector 1, s-a constatat că măsurile pe care le-am luat – închiderea imediată și temporară a clinicii, nebulizare și dezinfecție atât cu angajații proprii, cât și cu firma specializată și avizată de către DSP – au fost corecte, iar sănătatea pacienților noștri nu a fost nicio clipă pusă în pericol deoarece personalul medical a purtat în timpul consultațiilor echipamentul prevăzut de metodologie. Am reinstruit întreg personalul activ cu privire la măsurile de prevenție și am intensificat controalele în tot perimetrul clinicii pentru a preveni o situație similară pe viitor. Ne cerem scuze pacienților pentru disconfortul creat prin decalarea consultațiilor din aceste zile și le mulțumim mult pentru toată susținerea și înțelegerea de care au dat dovadă”, a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

În acest moment, toate centrele Provita funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.

Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita specializat pe operații minim invazive.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrala și de Est.

 

Clinica Provita Alexandrina din București a sistat marți activitatea după ce 6 asistente medicale generaliste au fost confirmate cu COVID-19, în urma efectuării unei testări de rutină. Din această cauză, toate programările pentru următoarele două zile au fost anulate, echipa activă a centrului a fost testată, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecția la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor şi a lămpilor UV.

După vizita DSP şi după finalizarea anchetei epidemiologice, toţi pacienţii Clinicii Provita Alexandrina vor fi informaţi cu privire la măsurile de urmat. De asemenea, se mai precizează că nu există niciun alt caz de infecţie COVID 19 în vreunul dintre celelalte patru centre Provita, acestea funcţionând cu program normal și cu respectarea strictă a normelor de igienă şi protecţie impuse de pandemie.

„Siguranța pacienților noștri este prioritatea noastră. Din acest motiv, am închis în această dimineață Clinica Provita Alexandrina, ca urmare a apariției a 6 cazuri de infecție cu COVID 19, în rândul asistentelor medicale din acest centru, la o testare de rutină. În această dimineață tot personalul a fost testat, am început deja dezinfecția, așa cum prevede regulamentul, iar programările pentru următoarele două zile au fost anulate.

Am anunțat DSP-ul și ne vom conforma dispozițiilor pe care le primim de la inspectori, pentru a ne asigura că sănătatea pacienților și angajaților noștri este protejată. Celelalte centre medicale Provita din București sunt deschise și vă asigurăm că măsurile de siguranță impuse pentru a limita răspândirea virusului sunt respectate cu strictețe.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a clinicii.