Aplicaţia Transport Urban include opţiunea de planificare a rutelor urbane, utilizând mijloacele de transport public din Bucureşti şi Iaşi şi este compatibilă cu sistemele de operare Android, iOS si Windows Phone. Utilizatorii din Bucureşti îşi vor putea plăti călătoriile în sistemul de transport public RATB direct din aplicaţie.

Aplicaţia Mersul Trenurilor, construită prin intermediul platformei Appscend, este disponibilă, atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Aplicaţia oferă acces facil la o bază de date permanent actualizată despre circulaţia curselor feroviare din ţară, cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea să găsească toate informaţiile necesare pentru o călătorie cu trenul în ţară.

Utilizatorii din Bucureşti vor putea achiziţiona un abonament zilnic de călătorie RATB direct din aplicaţie, la acelaşi preţ cu cel plătit la punctele de vânzare RATB, fără alte costuri suplimentare. Achiziţionarea se face prin accesarea butonului de plata bilete, iar după selectarea opţiunii „Plăteşte prin SMS” aplicaţia va genera un SMS predefinit cu textul „A” către numarul 7456. Utilizatorul trebuie doar să selecteze opţiunea de trimitere SMS, iar după câteva secunde, acesta va primi confirmarea plăţii şi codul de control alocat. Mesajul trebuie păstrat până la expirarea valabilităţii abonamentului.

Transport Urban include harta oraşelor Bucureşti şi Iaşi, pe care sunt prezente toate staţiile autobuzelor, tramvaielor şi troleelor, precum şi instrumente de selectare a punctelor de plecare, respectiv de sosire, calcularea rutei optime realizându-se astfel cu uşurinţă. În plus, traseele pot fi printate, salvate sau trimise prietenilor. În curând, aplicaţia va integra şi reţelele de transport din Braşov, Timişoara, Constanţa şi Cluj-Napoca. Atât versiunea pentru mobil, cât şi cea web a Transport Urban (www.transporturban.ro), sunt disponibile în limbile română şi engleză.