Abonaţii Romtelecom care vor suna în reţeaua Cosmote România vor plăti ca şi cum ar vorbi în propria reţea, de astăzi toate abonamentele de voce fixă Romtelecom oferind acelaşi tarife pentru apelurile către reţeaua mobilă Cosmote ca şi pentru apelurile în reţeaua Romtelecom, conform operatorului de telefonie fixă.

„Începând de astăzi, 7 iunie, clienţii Romtelecom, rezidenţiali sau companii, pot vorbi în reţeaua Cosmote, la tarifele din reţea, iar în aproximativ o lună clienţii Cosmote vor putea vorbi şi ei mai mult către reţeaua Romtelecom”, se arată într-un comunicat Romtelecom.

În funcţie de abonamentul folosit, clienţii Romtelecom au incluse în abonamente până la mii de minute lunar pentru apelurile către reţele fixe naţionale şi Cosmote, sute de minute incluse pentru convorbiri către alte reţele mobile naţionale, tarife locale pentru apelurile internaţionale. Cosmote va oferi în aproximativ o lună beneficii similare tuturor clienţilor Cosmote care vor apela reţeaua fixă Romtelecom.

„Anticipând nevoile şi dificultăţile cu care se confruntă clienţii noştri în această perioadă dificilă de criză economică, am luat decizia de a-i susţine prin diferite iniţiative. Cu această primă iniţiativă, extindem şi la reţeaua CosmotE beneficiile pe care clienţii le au cand vorbesc în reţeaua Romtelecom. În funcţie de obiceiurile de consum ale clienţilor noştri, aceştia pot economisi chiar şi 30% din valoarea lunară a facturilor,” a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom.

Tarifele existente pentru telefonie fixă în Romtelecom rămân neschimbate iar adăugarea noilor beneficii nu va necesita semnarea unui nou contract. Minutele incluse în abonamente pentru efectuarea de apeluri în reţea pot fi utilizate de acum înainte şi pentru apelurile către reţeaua mobilă Cosmote. După consumarea minutelor incluse, toate apelurile către reţeaua mobila Cosmote vor fi tarifate ca apeluri în reţeaua Romtelecom şi, în funcţie de tipul de abonament, pot avea chiar tarife zero.

Portofoliul Romtelecom numără cinci abonamente principale destinate clienţilor rezidenţiali şi 12 abonamente pentru companii, cu sute de minute incluse şi chiar şi convorbiri nelimitate în reţea şi către Cosmote. Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă cu 4,5 milioane de abonamente la 31 martie.

Cosmote România raporta la 31 decembrie 2009 un număr de aproximativ 7 milioane de clienţi. Ambele companii sunt controlate de grupul elen de telecomunicaţii OTE.

SURSA: Romtelecom