Premierul României, Florin Cîțu, a declarat, joi, că nimeni nu se gândea că România va avea o campanie de vaccinare de succes. Acesta a precizat că suntem în Uniunea Europeană pe locul III în ceea ce priveşte numărul de persoane care au fost vaccinate total cu două doze.

“Provocarea majoră anul acesta – campania de vaccinare şi, până acum, România, împotriva tuturor celor care nu ne dădeau şanse, are o campanie de vaccinare de succes. Suntem în Uniunea Europeană pe locul III în ceea ce priveşte numărul de persoane care au fost vaccinate total cu două doze şi la nivel global suntem pe locul VII. Nu cred că a existat cineva care să dea această variantă înainte, când a început campania de vaccinare. Nu se gândea nimeni că România va avea o campanie de vaccinare de succes, dar, exact ca anul trecut, ne facem temele, luăm un plan şi îl ducem şi îl îndeplinim”, a afirmat Cîţu, joi, la evenimentul “Performerii anului 2020”, organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca – 148.800 de doze – ajunge joi în România, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, noua tranşă de vaccin ajunge în ţara noastră pe cale terestră.

În perioada 26 – 28 februarie, dozele de vaccin vor fi distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 44.900 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 17.300 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj – 20.400 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 15.800 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova – 13.400 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 22.000 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 15.000 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul naţional şi centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, precizează sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea