Pagina oficială de Facebook RO Vaccinare, administrată de autorităţile care conduc campania de vaccinare împotriva COVID-19 din România, a postat un mesaj emoţionant intitulat “Exemplu de moralitate la 91 de ani”.

Veteran de război în vârstă de 91 de ani, dat ca exemplu pozitiv în lupta împotriva COVID-19

Este vorba despre un veteran din Al Doilea Război Mondial, care s-a prezentat la centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, pentru a se imuniza împotriva COVID-19.

“Distinsul veteran de război a ales să se vaccineze pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Mesajul integral postat pe Facebook

“Exemplu de moralitate la 91 de ani

Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului.

Singurul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani.

Sabin Husariu, în vârstă de 91 de ani, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala “Avram Iancu” Cluj, s-a prezentat la centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca senin și încrezător pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

Acesta s-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani. Ultimul vaccin important i-a fost administrat în urmă cu 85 de ani, împotriva variolei.

Distinsul veteran de război a ales să se vaccineze pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului.

Vă mulțumim, domnule Husariu! Sunteți un adevărat exemplu de moralitate!”