Intrarea României în recesiune ar putea determina managerii să își reevalueze afacerile și să ceară insolvența companiilor pe care le administrează.

”Recesiunea e un semnal de alarmă pentru companiile care funcționează dar au operațiuni care le permit continuarea activității la un nivel minim. Reorganizarea prin insolvență și conceperea unui plan de eficientizare a activităților vor reprezenta o soluție adoptată de multe firme, în cazul în care situația economică nu va fi cea așteptată. Însă, credem că acest lucru este puțin probabil să se întâmple”, a spus Andreea Anghelof, Managing Partner al Casei de Insolvență Transilvania.

Reprezentantul CITR a mai adăugat că în decizia de a cere insolvența companiilor pe care le administrează, managerii se ghidează și după prognozele macroeconomice, un indicator important al situației economice viitoare. Totuși, în decizia de a reorganiza compania un important rol îl are analiza propriului business, iar prognozele macroeconomice doar accentuază luarea deciziei de intrare în insolvență.