Datoram acest lucru eforturilor zilnice depuse de echipa care lucreaza pentru Capital dar, in primul rand, trebuie sa multumim tuturor cititorilor care sunt alaturi de noi in fiecare saptamana, ne citesc cu atentie, ne lauda cand suntem de folos sau ne critica atunci cand se intampla sa gresim. Acest editorial le este dedicat.

Pe parcursul intregului an, am incercat sa tinem cont de toate dorintele celor ce ne cumpara, in masura in care ne-au impartasit ideile si preocuparile lor. Am anticipat, in alte cazuri, subiecte care ar putea fi de interes si le-am facut loc in revista; scrisorile de la cititori au dovedit ca am avut dreptate. Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei sau alte organisme anuntat programe importante de sustinere a initiativei private, in afaceri, in sfera sociala sau pentru comunitatile locale. Sume mari au fost puse la dispozitia celor care sunt capabili sa intocmeasca un plan suficient de bun pentru a fi finantat si suficient de bine informati pentru a afla despre programe. Nu putem alcatui planuri de afaceri sau studii de fezabilitate si nici nu avem cum sa punem o pila pentru aprobarea unui proiect, dar am conceput o pagina speciala pentru a putea face cunoscute conditiile in care se obtin finantarile. Capital este singura publicatie care dedica, in mod constant, un spatiu larg pentru prezentarea acestor oportunitati. Pagina, numita chiar Finantari, ne-a adus sute de mesaje de la cititori.
Oamenii de afaceri, dar nu numai ei, aveau nevoie de informatii despre concurenta, despre ce fac ceilalti, despre investitii si schimbarile din viata firmelor. O alta pagina dedicata, numita chiar Companii, s-a nascut pentru a acoperi nevoia de informatii din mediul de afaceri. Daca cineva investeste, se retrage, are succes sau da gres, se va regasi cu siguranta in acest loc. Am definit si am introdus in revista, pe parcursul anului 2001, alte pagini dedicate, astfel incat cititorii sa stie ca pot gasi, numar de numar, lucrurile pe care le cauta in acelasi loc. Paginile de Turism, Banci si Servicii Bancare, Auto au devenit, rand pe rand, constante editoriale ale revistei Capital.

Un supliment care a inceput cu o aparitie lunara a fost regandit si s-a transformat in saptamanal: Capital IT este unul dintre proiectele care ne-a ajutat sa crestem audienta Capital. Ultimul nou-venit, suplimentul lunar Business Life, completeaza revista si ofera cititorilor o alta fata a afacerilor si a oamenilor care fac ca lucrurile sa mearga inainte.
Multe alte proiecte stau, deocamdata, doar pe hartie. Randul lor va veni anul viitor, nu pentru ca nu sunt importante, ci pentru ca, in general, graba strica treaba. Desigur, am primit sugestii si cereri pe care nu am reusit sa le satisfacem, din motive care nu au tinut intotdeauna de noi. Multe dintre scrisori au ramas fara raspuns, in mare masura pentru ca spatiul nu ne permite sa dam curs tuturor solicitarilor. Pe masura ce vom mari spatiul dedicat scrisorilor acest lucru nu se va mai intampla.
Dorim tuturor celor care ne citesc, partenerilor nostri si economiei romanesti un an nou mult mai bun, prosperitate si fericire.

RECTIFICARE. In numarul anterior, dintr-o eroare de aritmetica, au fost numarati doar 11 ani de la Revolutia din Decembrie 1989. Facem pe aceasta cale cuvenita rectificare: au trecut 12 ani. Cerem scuze cititorilor pentru aceasta greseala.