Cisco, producătorul american de echipamente de reţelistică, a mărit oferta de preluare a companiei norvegiene Tandberg la 3,4 miliarde de dolari, aceasta fiind  ultima ofertă, conform PCWorld.com.

Oferta de preluare de 3 miliarde de euro de la Cisco a fost considerată prea mică de acţionarii producătorului de echipamente pentru videoconferinţă Tandberg, iar Cisco oferă acum 19 miliarde de coroane norvegiene adică 3,4 miliarde de dolari. Această ofertă, care este valabilă până la 1 decembrie, este ultima pe care americanii o fac norvegienilor. 

Pentru a obţine acordul de achiziţie, Cisco trebuie să convingă peste 90% dintre acţionarii Tandberg să vândă titlurile deţinute, iar cu noua ofertă americanii au convins, momentan, doar 40% dintre aceştia.Oferta iniţială a Cisco a fost de 3 miliarde de dolari şi a fost făcută la începutul lunii octombrie. Analiştii spuneau la aceea dată că „este o achiziţie bună, dar Cisco oferă prea mult”.

„Mărirea ofertei arată importanţa companiei Tandberg pe piaţa de videoconferinţe”, potrivit lui Geir Olsen preşedintele Tandberg pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa .

SURSA: PCWorld