Astfel, dacă duminică, la ora 22:00, aproape jumătate de milion de clienţi nu beneficiau de alimentare cu electricitate, ca urmare a furtunii violente din vestul şi nordul României, luni, după intervenţiile echipelor operative, numărul clienţilor nealimentaţi cu energie s-a redus la circa 263.000. 

Principalele judeţe afectate în continuare sunt Timiş (60.000 de consumatori), Maramureş (48.000), Arad (39.000), Bistriţa-Năsăud (30.000) şi Bihor (25.000). 

La această oră, în teren acţionează 307 echipe operative de intervenţie pentru realimentarea tuturor consumatorilor afectaţi. Companiile care distribuie electricitate în zonele afectate de furtună, E-Distribuţie Banat şi Electrica Distribuţie Transilvania Nord, şi-au mobilizat echipe suplimentare de intervenţie, inclusiv din celelalte sucursale ale operatorilor. 

Pe tot parcursul zilei de luni, companiile de distribuţie vor face raportări ale evoluţiei situaţiei din teren. Totodată, ministerul anunţă că o nouă şedinţă a Comandamentului energetic este programată pentru marţi, 19 septembrie. 

Furtuna de duminică a provocat 145 victime, dintre care opt persoane au decedat, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Fenomenele meteo extreme au afectat 212 localităţi din 15 judeţe: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Suceava, Sălaj şi Timiş.