‘Avem circa 18.000 de dosare depuse în programul «Casa Verde», iar pentru 2.000 de persoane au fost achitate deja sumele solicitate’, a spus Borbely.

Acesta a adăugat că, pe lângă demararea în acest an a programului privind construirea de piste pentru biciclişti, în şedinţa de Guvern de miercuri, 9 februarie, va fi aprobată hotărârea de guvern pentru construirea a 290 de parcuri, după ce în 2011 au fost definitivate deja 310 astfel de locaţii verzi.

Prima etapă din 2010 a Programului ‘Casa Verde’ destinat persoanelor fizice a debutat la data de 1 iulie 2010, având alocată din Fondul pentru Mediu suma de 110 milioane de lei.

Bugetul destinat programului a fost repartizat pe judeţe, proporţional cu numărul de locuitori, cea mai mare sumă fiind alocată bucureştenilor, respectiv 9,77 milioane lei, iar cea mai mică judeţului Covasna – 1,128 milioane lei.

‘Casa Verde’ pentru persoane fizice constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, în funcţie de tipul instalaţiei de încălzire pentru care a optat beneficiarul, după cum urmează: până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, şi până la 6.000 de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Persoanele fizice şi-au putut depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază.

O persoană a avut posibilitatea să depună, în cadrul sesiunii de finanţare, un singur proiect, dar în acelaşi proiect a putut cumula două tipuri de instalaţii.

SURSA: Agerpres