Acest drum pe care vrem să-l urmăm e unul pe care trebuie să-l facem împreună, Guvern, Parlament, autorități centrale și locale, pentru că numai așa putem îndeplini așteptările românilor. Doar asumându-ne cu conștiința împăcată drumul de urmat și schimbarea de atitudine ne putem omagia cum se cuvine înaintașii și putem spera că țara noastră va ajunge pe măsura așteptărilor.

Intrăm într-un an crucial pentru România în care eforturile unui guvern neafiliat politic, dar care mizează pe sprijul partidelor politice și pe cel al instituțiilor majore, se vor îndrepta spre construcția unui proiect de țară coerent, realizat în consultare cu cetățenii și cu societatea civilă, dar și cu sprijinul mediului politic dornic de reformă.

Proiectul va viza modernizarea statului, crearea condițiilor pentru folosirea superioară a resurselor de dezvoltare. Acest proiect va avea ca țintă consoldarea statului de drept și a participării publice la conducerea procesului de modernizare. Mizăm pe o participare largă la acest proces prin exprimarea ideilor și faptelor de care suntem capabili fiecare dintre noi.

Va fi un efort comun care vrem să se bazeze pe încrederea societății, pe participarea celor care au idei bune prin punerea în valoare a creativității de care e capabilă societatea și pe folosirea superioară a resurselor României.

Va fi un an în care, pentru a profita de repornirea motoarelor dezvoltării sociale și economice, va trebui să acceptăm schimbarea ca regulă pentru evoluție și pentru a profita de această oportunitate. Mandatul are ca miză o nouă atitudine a autorităților. Vrem o admistrație mai puternică, mai eficiență și mai adoptată așteptărilor legitime ale cetățenilor.

Acesta e drumul prin care o Românie mai europeană va contribui la dezvoltarea cetățenilor săi. Mizăm pe economie, educație, servicii sociale îmbunătățite, pe cultură, pe o armată în plin proces de dezvoltare.

Suntem într-un climat agitat, dar nu trebuie să uităm că nu suntem singuri, ci alături de aliați puternici.

Îi îndemn pe cetățenii români să înțeleagă că în acest context e important să rămânem uniți și să manifestăm solidaritate activă față de semenii noștri, față de aliații noștri și față de frații noștri din Republica Moldova.

Și azi, după 97 de ani, numai împreună putem reuși. La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”, a susținut prim-ministrul Dacian Cioloș.