"Prima întâlnire de lucru la Ministerul Sănătăţii cu noul ministru, Vlad Voiculescu. L-am propus pentru conducerea ministerului pe Vlad Voiculescu după ce am cântărit îndelung între a alege un om din sistem sau un om din afara sistemului, care să cunoască domeniul, dar care să vină cu credibilitatea unei viziuni echidistante, cu idei de reformă şi de evoluţie în sistem. Vlad este un economist cu experienţă de management în zona financiar-bancară, dar care, timp de câţiva ani, a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, pentru că a fost implicat în domeniu, din partea societăţii civile şi a lucrat într-un mod foarte structurat şi profesionist în relaţie directă cu medici din România", a scris Dacian Cioloş, vineri, pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres. 

Premierul a mai spus că, dată fiind situaţia în momentul de faţă şi aşteptările din partea societăţii, a decis să îşi asume un risc şi să îl propună pe Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii. 

"Dată fiind situaţia în momentul de faţă, aşteptările foarte mari din partea societăţii, tensiunile care există şi în sistemul medical, pentru că pentru foarte mulţi medici oneşti e foarte greu să accepte şi să integreze critici generalizate vizavi de sistem, am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere. Mandatul său începe astăzi şi vreau să subliniez că îi voi acorda în continuare tot sprijinul pentru a pune bazele unei reforme reale în acest domeniu", mai afirmă Dacian Cioloş.