"Guvernul acesta nu are intenţia să propună reforme ale sistemului de pensii sau să taie pensiile, aşa cum am mai auzit, şi nici nu există pericolul de a nu plăti pensiile aşa cum sunt ele în momentul de faţă. (…) Eu am spus-o foarte clar de la începutul mandatului acestui Guvern: nu ne vom atinge de sistemul de pensii, nu cred că un guvern independent, într-un an electoral, trebuie să pună în discuţie sistemul de pensii, însă vrem să luăm măsurile necesare pentru ca acest sistem de pensii să fie credibil şi să putem să îl menţinem, să nu îl aruncăm în aer prin decizii care riscă să îl destabilizeze. Va fi nevoie probabil şi de o dezbatere vizavi de modul cum integrăm aceste sisteme speciale de finanţare a pensiilor cu sistemul general de pensii, dar cred că acest lucru poate să îl facă un guvern care să aibă legitimitatea politică în urma alegerilor, şi nu un guvern cum este cel pe care îl conduc", a spus Cioloş într-un interviu la Radio România Actualităţi. 

Potrivit prim-ministrului, mesajele transmise de unele mass-media referitoare la o eventuală tăiere a pensiilor sunt "petarde", cu scopul de a crea îngrijorare în rândul pensionarilor. 

"Sistemul de pensii publice este în aşa fel construit încât, atunci când prin colectarea fondurilor asigurărilor la sistemul de pensii există probleme, bugetul de stat completează necesarul pentru ca pensiile să poată să fie plătite la timp. Deci toate aceste mesaje pe care unii le transmit şi, am văzut, unele media le transmit, că Guvernul nu o să mai plătească pensiile sau o să fie tăiate pensiile sunt doar petarde pe care eu le consider, nu ştiu, cu interes electoral sau cu obiectivul de a destabiliza şi de a crea îngrijorare în rândul pensionarilor", a precizat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.