Premierul Dacian Cioloş a clarificat marţi seară discuţia pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea, afirmând că Guvernul pe care îl conduce nu va lua nicio decizie prin care să modifice Codul Fiscal.

El a mai afirmat că în cadrul discuţiei, care, în opinia sa, 'produs ceva tulburare', nu şi-a dat acordul asupra prorogării unor termene pentru unele prevederi din Codul Fiscal.

'În cadrul discuţiei nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât şi de oportunitate', a precizat prim ministrul.

Premierul Dacian Cioloş nu a confirmat în discuţia de marţi cu liderul PSD Liviu Dragnea faptul că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal, a precizat anterior Executivul într-un comunicat transmis AGERPRES.

'În cadrul discuţiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal. Prim-ministrul a precizat că ia notă şi analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale şi de oportunitate ale deciziei', arată sursa citată.

De asemenea, premierul Dacian Cioloş se aşteaptă ca PSD să îşi îndeplinească promisiunile făcute înainte de alegeri, se menţionează în comunicat.

'Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş se aşteaptă ca Partidul Social Democrat să îşi respecte promisiunile şi programul de guvernare prezentat cetăţenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-şi totodată responsabilitatea politicii fiscale şi legislaţia adoptată deja în Parlament', mai arată comunicatul Guvernului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că, în discuţiile avute cu premierul Dacian Cioloş, acesta a arătat că este interesat ca România să nu intre într-un derapaj economic şi a prezentat, totodată, o serie de intenţii referitoare la adoptarea unor acte normative.

'Ne-am auzit de ieri (n.r. – luni) şi am convenit ca astăzi să avem o discuţie. Mie mi s-a părut o abordare responsabilă din partea primului-ministru, chiar am apreciat asta. (…) Dincolo de supărarea firească generată de rezultatul alegerilor, a arătat că este interesat ca România să nu intre într-un derapaj economic anul viitor, ţinând cont şi de programul nostru de guvernare prezentat în campanie. Mi-a solicitat, mi-a prezentat, mi-a transmis câteva intenţii de a adopta acte normative în Guvern, ordonanţe care să proroge aplicarea unor legi care ar intra în vigoare de la 1 ianuarie, cu care am fost de acord. Am discutat, de asemenea, despre salariul minim pe economie pe anul 2017, i-am spus că angajamentul nostru rămâne ferm 1.450 de lei, am acceptat propunerea dumnealui ca noul guvern, aşa cum e firesc, să adopte această HG, îngrijindu-se în a pregăti cadrul legal', a afirmat Liviu Dragnea, la sediul central al PSD. AGERPRES