„Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea ţării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-şi expune în piaţa publică frustrările politice. Nu mă voi angaja în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu priorităţile cetăţenilor. Mă voi lupta doar pentru măsurile care ţin de viaţa oamenilor obişnuiţi, de nivelul de trai şi de problemele lor de zi cu zi”, a scris șeful Executivului pe pagina sa de Facebook.

Rolul premierului este să vină cu soluții la problemele cetățenilor

Marcel Ciolacu a adăugat că în calitate de premier, datoria sa este să vină cu soluții concrete la realitățile din țară.

„Iar realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenţi, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă. Datoria mea este să echilibrez situaţia. Lipsa de acţiune şi bla bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare. Şi nu voi permite niciodată aşa ceva! Nu fug de răspundere şi nici nu caut vinovaţi în trecut. Românii îi ştiu mai bine pe vinovaţi. Rolul meu este să vin cu soluţii, să asigur stabilitatea politică şi economică a României, să răspund la problemele cetăţenilor şi să îi protejez pe cei afectaţi de creşterea preţurilor. De asta mă voi ocupa. Scandalurile şi disputele care ţin de menajeria politică le las în seama altora”, a conchis el.

Marcel Ciolacu a anunțat începerea proiectului Neptun Deep

Tot vineri, premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații cu privire la proiectul Neptun Deep, salutând astfel începerea efectivă a celui mai mare proiect de gaze naturale din România.

Neptun Deep, „va contribui la securitatea energetică a ţării”. Declarațiile acestuia vin după ce Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a aprobat Planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino şi Pelican Sud.

„Reprezintă etapa de la care începe efectiv faza de dezvoltare a zăcămintelor comerciale, un nou moment de referinţă pentru proiectul Neptun Deep”, a declarat directorul general al ROMGAZ, Răzvan Popescu.

„Premierul Marcel Ciolacu salută intrarea în faza de dezvoltare a celui mai mare proiect de gaze naturale din zona românească Mării Negre, Neptun Deep. Planul de dezvoltare a zăcămintelor Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep a fost confirmat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale”, a transmis, vineri, Guvernul, pe pagina sa oficială de Facebook.