Cine este reprezentantul României la Eurovision 2020

TVR a desemnat-o pe Roxen să reprezinte țara noastră la Eurovision. Aceasta s-a făcut cunoscută în industria muzicală după ce a colaborat cu producătorul Sickotoy pentru piesa „You Don’t Love Me“ lansată în 2019.

Piesa a fost difuzată în Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, având la activ peste 8 milioane de redări pe YouTube.

Cine este Roxen

În vârstă de 20 ani, Roxen este un artist semnat la Global Records. De mică, aceasta visa să cânte pe scene mari și de atunci a participat la mai multe concursuri muzicale.

“În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului.”, a spus aceasta.

Roxen a declarat că este foarte emoționată doar că ia participarea la Eurovision drept o provocare.

”Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen.

A ajuns rapid în topurile muzicale din România

Vocea artistei a ajutat-o să ajungă rapid în Topurile din România. Piesele sale sunt deja auzite la radio. Printre ele se numără și piesa ‘Ce-ți cântă dragostea’, piesă lansată anul trecut în toamnă și care a reușit să aibă aproape 9 milioane de vizualizări pe Youtube.

Global Records a acceptat propunerea TVR

Casa de discuri va pune la dispoziție toate resursele sale de creație, de la artiși, producători, compozitori, songwriters, până la studiouri și tot ce înseamnă echipamente tehnice și echipă de specialiști în domeniu.

Astfel, Global Records asigură tot necesarul creativ, însă alegerea finală a artistului care va reprezenta anul acesta România la Eurovision, dar și a piesei, va fi a comisiilor de specialitate și a publicului.

„Eurovision este cea mai mare competiție din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam și se implică, fără niciun fel de remunerație, în tot procesul dedicat selecției naționale. Este o onoare și totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020. În acest moment, ne gândim doar la cum și ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun show. Pentru ca acest lucru să se întâmple, am pus și punem la dispoziția TVR toate resursele noastre și expertiza din industria muzicală. Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine țara la nivel internațional. Suntem nerăbdători să începem treaba și să mergem la Eurovision cu forțe proaspete”, a declarat Lucian Ștefan, CEO Global Records.