Eforturi mari pentru sănătatea vârstnicilor

”Peste tot sunt aceleași probleme – Și în orașele mici și în cele mari. Începând de acum vom lua legătura cu toate persoanele de peste 65 de ani din București. Este un efort foarte mare pe care Primăria Capitalei cât și primăriile sectoarelor trebuie să-l facă”, a declarat Firea la Antena 3.

”Președinții asociațiilor de proprietari ar trebui să ne ajute pentru a indentifica persoanele de peste 65 de ani care nu au parte de ajutor. Persoanele trebuie să fie protejate trebuie să stea în casă pentru că sunt primele care pot fi afectate de coronavirus.

Ce se întâmplă cu cei care au nevoie de medicamente

”Pentru cei care trebuie să își ia rețetele pentru medicamente se va gândi un sistem prin care medicii de familie pot să dea rețete compensate. Ministerul Sănătății va anunța un protocol, anumite reguli care trebuie respectate.”, a mai spus edilul Capitalei.

”Noi am pus la dispoziție numărul Telverde (pe care l-am publicat peste tot) și dacă au nevoie de ajutor pot suna la acesta. Putem asigura cumpărăturile contra cost iar pentru cei care nu au bani, după o scurtă anchetă socială, pot primi o masă caldă.”, a continuat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei a primit ajutor din partea Patriarhiei Române

”Voluntariat din partea Patriarhiei Române. Am discutat cu patriarhul Daniel și ne-a sprijinit cu un număru de voluntari pregătiți pentru aceste situații. Au mai fost și câteva ONG-uri care ne-au ajutat.”, a mai spus Gabriela Firea.

”Căutăm locații potrivite pentru cazarea medicilor care au intrat în contact cu pacinții testați pozitiv cu COVID-19”, a mai spus Firea.

Ce se întâmplă cu plata facturilor

”Alaltăieri s-au întâlnit Ciolacu, Ponta și Tăriceanu pentru amânarea cu trei luni a plății utilităților. Pentru acest proiect pot aplica și cei care au salarii mici care riscă să fie disponibilizați în această perioadă.”, a declarat Gabriela Firea.

Ce verifică polițiștii începând de mâine

”Din câte am discutat cu colegii de la Poliția Locală se verifică dacă persoana merge la serviciu (și dacă acesta este unul vital) și dacă nu sunt situații de genul celor care s-au depistat în weekend (persoanele care plecau la plimbare, la petreceri)”, a conchis primarul general al Capitalei.