Acesta susține că nu crede că Florin Cîţu şi Ludovic Orban vor candida la alegerile prezidențiale. Mai degrabă, Emil Boc ar fi o variantă mai plauzibilă din partea Partidului Naţional Liberal.

Lăzăroiu a mai precizat că Partidul Social Democrat are mai multe variante pentru candidatul la prezidenţiale: Mircea Geoană, Alexandru Rafila, Gabriela Firea sau Vasile Dîncu.

Prezent în emisiunea Insider Politic, acesta a fost întrebat dacă îl vede pe Cîțu un posibil candidat la prezidențiale.

“Niciodată. Nici el şi nici partidul nu cred că…Florin Cîţu, dacă va câştiga şi are şanse mari să câştige partidul, el va rămâne o perioadă de tranziţie acolo şi probabil înainte de alegeri, cu un număr de luni, va fi schimbat. Dar cred că şi el ştie asta. Probabil că speră, iar înţelegerea cu Orban rămâne valabilă, dar cu PNL-ul, adică guvernator”, a explicat sociologul.

Nici că Ludovic Orban nu va fi candidatul PNL la prezidenţialele din 2024

“Nici el nu cred. El a mai candidat aşa uninominal cred că şi la primărie. Orban e un tip cu experinţă, un politician foarte experimentat, dedicat politicii, dar nu are carismă, nu atrage, nu poate să aducă voturi”, a explicat Lăzăroiu.

 Emil Boc ar putea fi o soluţie pentru PNL

“L-am văzut pe Boc. Boc era înainte de criza asta, acum nu mai ştiu, dar în sondaje Boc, spre suprinderea multora, era cel mai popular personaj de la PNL. (…) Cred că există oameni, forţe în România care vor să-l folosească pentru această candidatură pe modelul iohannis. Iohannis, primarul de la Sibiu, care a transformat Sibiul, a contat mult asta în palmaresul lui şi i-a dat greutate în campania prezidenţială şi asta vor să facă acum cu Boc. După criza asta, nu ştiu ce să zic. Că şi Boc se expune foarte mult. PNL are foarte mult de pierdut din acest festival al democraţiei”, a transmis Lăzăroiu.

Nici Ilie Bolojan nu va intra în această cursă

“Bolojan nu a ştiut să-şi vândă la fel de bine ca Boc mitul cu Oradea. (…) Bolojan va avea dificultăţi în partid, Boc este mult mai acomodant cu toată lumea, mai înghite şi umilinţe. Bolojan nu e aşa, el e prea băţos. Şi din ce ştiu nici preşedintele Iohannis nu are o relaţie bună şi nici în partid oamenii nu-l…E genul de lup singuratic. Nu cred că va fi”,a transmis Lăzăroiu.

PSD are mai multe opţiuni pentru alegerile prezidenţiale

“La PSD au mai multe opţiuni şi acolo a început deja joaca din ce se aude. Unii îl vor pe Geoană înapoi de la NATO şi să îl propulseze candidat, alţii pariază pe Alexandru Rafila, care iarăşi este o figură total diferită de cele cu care ne-a obişnuit PSD în ultimii ani. Nici Firea nu ar vrea să se lase acestei competiţii. Firea a rămas relativ populară, nu în Bucureşti, dar în ţară. (…) Şi ea are bastonul de candidat la prezidenţiale în raniţă. Şi mai mă gândisem la Dîncu. Ei vor să propună ceva mai deosebit”, a afirmat sociologul.

Sociologul a spus și cine ar putea fi candidatul USR PLUS dintre Dan Barna şi Dacian Cioloş.

“Are mai multe şanse să fie prezidenţiabil cel care câştigă congresul acum fiindcă cel care pierde are o înfrângere care îl costă într-un fel sau altul pentru că i se va spune celui care pierde, în 2024, tu nu ai putut să câştigi votul în partidul tău, dar vrei să câştigi votul tuturor românilor. Asta va fi un handicap. Depinde şi cum vor evolua cei doi până atunci”, a declarat Lăzăroiu.