Infecțiile, denumite în limbaj științific „infecții descoperite” cu Covid-19 sau „infecții revoluționare” sunt foarte rar simptomatice.

Deși infecțiile rămân foarte rare, numărul cazurilor a crescut odată cu răspândirea variantelor, în special cu varianta Delta, extrem de infecțioasă.

Persoanele complet vaccinate nu prezintă simptome

În majoritatea cazurilor, persoanele complet vaccinate care se infectează cu COVID-19 nu prezintă simptome sau au simptome foarte ușoare. Cu toate acestea, un procent mic dintre aceștia poate dezvolta o formă severă, în ciuda vaccinului. Aceste cazuri au fost analizate in noul studiu.

Constatările se bazează pe 969 de cazuri de COVID-19 în rândul pacienților internați la Yale New Haven Health System. Dintre ele, 54 dintre pacienți erau vaccinați complet înainte de infecție. Pacienții au prezentat diverse stadii de severitate în timpul infecțiilor.

Stadiu „sever” sau „critic”

Un total de 14 cazuri descoperite au atins un stadiu „sever” sau „critic”, ceea ce înseamnă că au necesitat oxigen suplimentar în timpul spitalizării.

Patru dintre acești pacienți au ajuns la ATI și trei dintre ei au murit. Dintre pacienții vaccinați care au dezvoltat COVID-19 sever, majoritatea se aflau la vârsta cuprinsă între 65 și 95 de ani.

Comorbidități preexistente au fost, de asemenea, prezente, inclusiv diabet de tip 2 și boli de inimă. Unii dintre pacienții afectați luau medicamente imunosupresoare.

Sursă foto: Dreamstime