După ce a catalogat anul 2009 drept cel mai prost pentru producții agricole, prețuri și venituri din agricultură, Poienaru vede acest sector cu alți ochi “Anul agricol 2010-2011 a fost incomparabil mai bun sub aspectul randamentelor la hectar și a veniturilor realizate”, declară pentru Capital afaceristul. Aceste premise pozitive au impulsionat noi investiții ale grupului în toate firmele coordonate de Agrofam Holding.
Și pentru că se arată vremuri bune pentru agricultură, Poienaru are în plan dezvoltarea producției vegetale zootehnice și promovarea produselor bio.
Sprijin pentru turismul românesc
Deși mulți milionari preferă să-și petreacă concediile în străinătate, Ștefan Poienaru este unul dintre susținătorii turismului românesc. Atunci când nu este la birou, omul de afaceri face excursii în zonele mai puțin cunoscute ale țării. “Îmi place să cunosc și să descopăr frumusetile ascunse ale României, de care sunt din ce în ce mai fascinat”, spune Poienaru. Este de altfel motivul pentru care el preferă să își petreacă concediile în țară.
Ştefan Poienaru  are o avere estimată de Top 300 Capital la 37-40 de milioane de euro, ocupând poziția 168 în la ultima ediție a catalogului. Tot în 2010, era pe locul 11 din 14 în topul celor mai bogați investitori din agricultură.