În cadrul Galei, revista Capital a acordat şi 5 premii speciale unor companii care au avut rezultate remarcabile în activitatea pe care o desfăşoară. 

-CHIMCOMPLEX SA BORZEȘTI a primit ”Premiul special pentru tranzacţia anului”, acordat pentru cea mai importantă tranzacţie a anului: achiziţia activelor Oltchim. Tranzacţia reprezintă o şansă pentru Oltchim, care speră astfel să renască. În urmă acesteia, grupul CRC (Compania Română de Chimie), al cărui acţionar majoritar este antreprenorul Ștefan Vuza, va deveni cel mai important jucător de pe piaţă produselor chimice din România. 

-ENEL a primit ”Premiul special pentru cel mai mare furnizor de electricitate din România”. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au devenit principalii furnizori de energie  după volumul de energie furnizat  – cu o cotă de piaţă cumulată de peste 21%, potrivit ultimului raport ANRE. Cele două companii, care fac parte din Grupul Enel, sunt lideri pe piaţa concurenţială, iar în vara acestui an au anuntat atingerea numărului de un milion de consumatori casnici pe piaţa liberă. „Sunt onorată să fiu aici, acest premiu reprezintă și o obligație pentru noi, împreună cu dorința de a fi mai buni, de a rămâne în casele oamenilor și în sufletele acestora”, a declarat Simona Trofin, Head of Customer Service and Operations at Enel Romania. 

 

-Internaţional Alexander SRL a primit distincţia ”Premiul special pentru cel mai performant operator de transport si logistică”. Cu o strategie clar conturată, cu un sistem coerent de valori şi cu o filosofie centrată pe investiţii continue, International Alexander a înregistrat o dezvoltare fulminantă. După creşteri impresionante an de an, compania a ajuns unul dintre cei mai mari transportatori locali. Compania pregăteşte noi investiţii de amploare în flotă, în depozite şi în transportul feroviar, „Acest premiu reprezintă rezultatul muncii a peste 1.000 de angajați. Acest premiu ne motivează să aducem plus valoare compniei”, a precizatLoredana Dan, Europe Business Development Manager al companiei Internaţional Alexander.

 

– TAROM a primit premiul ”Premiul special pentru redresare financiară”. Compania aeriană a reuşit în acest an să îşi majoreze semnificativ numărul de pasageri şi să îşi crească veniturile ca urmare a managementului profesionist. Totodată, TAROM a început programul de reînnoire a flotei, prin achiziţia a 2 avioane Boeing 737 – 800 NG şi semnarea contractului pentru încă 5 modele noi fabricate de Boeing. „Tarom este pe cel mai bun drum, drumul a început în urmă cu 10 luni, duce la a 5 a lună consecutiv, în care suntem pe plus. Pentru mine și pentru această companie este un lucru mare. Îmi doresc tare mult să văd că TAROM va fi transportatorul cu care ne putem mândri și peste hotare”, a declarat direcctorul general al companiei TAROM, Werner Wolf.

– ROMÂNIA TV a primit ”Premiul special pentru susţinerea emisiunilor economice”, post de televiziune care promovează în cadrul emisiunilor dedicate mediul de business din România. „Vă mulțumesc în numele echipei România TV, vă urez să aveți, alături de noi, cât mai multe emisiuni”, a menționat Dan Maxim, reporter Romania TV.
Premiile speciale au fost înmânate de directorul general al editurii Evenimentul Zilei și Capital, Virgil Munteanu.