"Primele patru luni din 2012 au fost luni de creştere organică şi consistentă pentru AdePlast. Avansul pe care l-am înregistrat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este de peste 21 de procente; cifra de afaceri a AdePlast a ajuns, astfel, în aceste primele 4 luni din 2012, la 35 milioane lei", a declarat proprietarul companiei, Marcel Bărbuţ.

AdePlast a realizat investiţii în valoare de peste patru milioane euro în 2011: "Anul trecut am derulat investiţii de peste patru milioane de euro şi am reuşit să scoatem profit, chiar dacă în piaţa noastră s-au operat scăderi importante de preţ la produse. Anul acesta am crescut sănătos chiar şi după ce în primele luni, am operat o creştere a preţurilor cu circa cinci procente. Creşterile de preţ au fost cauzate de mărirea preţului la energie, materii prime sau, mai nou, de deprecierea leului", a precizat Marcel Bărbuţ.

În perioada următoare, AdePlast va mai opera o creştere de preţ la produse de circa cinci procente.

"Suntem obligaţi să mărim preţul atunci când furnizorii noştri de materii prime sau cei de energie măresc preţurile. Calitatea vine cu un preţ pe care meseriaşii au început să înţeleagă că trebuie plătit. Piaţă noastră se deplasează uşor spre o zonă în care calitatea produsului începe să conteze", a adăugat Marcel Bărbuţ.

Pentru anul 2012, AdePlast şi-a bugetat investiţii de 12 milioane de euro.

"Am demarat ce-a de-a treia fabrică a AdePlast la Roman, însă mai avem o investiţie în Ploieşti care va fi finalizată tot în 2012. Ne-am aşteptat de la fostul Guvern să ne sprijine într-un proiect investiţional în baza legilor în vigoare, aşa cum a făcut-o cu multe companii multinaţionale. Cu toate că aveam un plan de investiţii în derulare şi că în acest an vom angaja 50 de oameni la Roman, fostul Guvern a decis că suntem mai puţin importanţi decât companiile care vin din afară şi primesc facilităţi în baza aceloraşi legi. Totuşi, prin forţe proprii, programele investiţionale sunt pe un făgaş normal, deci deja în derulare", menţionează proprietarul companiei.

AdePlast produce adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone.