România va fi lovită de un ciclon devastator. Ei au au avertizat că respectivul ciclon care a provocat distrugeri în țările din vestul Europei va influența și țara noastră. Ploile torențiale au dus la închiderea drumurilor, magazinelor și școlilor în Italia.

Simona Cășună, meteorolog la Observator News, a raportat că acest ciclon care a afectat vestul Europei se va îndrepta spre nordul continentului în zilele următoare.

Țara noastră va resimți puternic vântul. În Ungaria sunt prognozate furtuni de gradul al doilea. În Serbia, se așteaptă vânturi de intensitate maximă.

Italia și Germania sunt sub avertizare de Cod roșu pentru furtuni.

Acest ciclon a lovit puternic în Italia

Când acest ciclon a lovit localitățile din jurul orașului Milano, sute de oameni au fost evacuați. Regiuni întregi din Lombardia au fost afectate de inundații. În apropierea orașului Bologna, podgoriile și livezile au fost grav afectate de grindină.

După ore de ploi torențiale, parcările, magazinele și străzile au fost inundate. Pompierii au intervenit pentru a salva bătrânii și persoanele imobilizate, transportându-le cu bărci pneumatice.

ciclon europa
Ciclon puternic peste România/SURSA FOTO: Dreamstime

ANM avertizează că va fi vânt puternic

Acum un an, în aceeași zi, 16 mai, o furtună similară a provocat moartea a 16 persoane. Ea a determinat evacuarea a 23.000 de oameni, după ce locuințele le-au fost inundate.

Conform avertizării ANM, vântul va avea o intensitate crescută în orele următoare. Vor fi rafale care vor atinge viteze de până la 90 km/oră.

Autoritățile au emis recomandări către locuitori să-și protejeze obiectele care ar putea fi luate de vânt și să închidă ferestrele. De asemenea, s-a recomandat ca mașinile să nu fie parcate sub „copaci uscați și bătrâni”.

Caraș-Severin este sub avertizare Cod portocaliu de vânt

Județul Caraș-Severin va fi sub avertizare Cod portocaliu de vânt până vineri, la miezul nopții. În București, vremea va rămâne răcoroasă până sâmbătă dimineața. Vor fi ploi intermitente în această noapte. Mai multe județe din vest și centrul țării vor fi sub avertizări de cod galben.

Temperaturile minime vor oscila în jurul valorii de 9 grade Celsius. Potrivit ANM, și în săptămâna următoare sunt prognozate ploi în diverse regiuni ale țării.