Un nou ciclon va lovi România

Un nou ciclon va lovi România! Florinela Georgescu, director executiv ANM, a spus că traversăm o perioadă cu mai multe precipitații și că era necesară ploaia.

Potrivit acesteia, la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, se așteaptă lapoviță și ninsoare. Se estimează că în noaptea de miercuri spre joi ar putea fi lapoviță și în zonele mai joase din Moldova sau estul Transilvaniei.

De asemenea, se prevede o răcire a vremii. Meteorologul a declarat pentru Digi24 că, în timp ce azi temperaturile maxime se vor situa între 5 și 17 grade Celsius, în următoarele două-trei zile nu se vor înregistra temperaturi maxime mai mari de 12 grade, mai ales în vestul țării.

În Moldova, se prognozează că răcirea vremii va fi cea mai accentuată. Vom avea temperaturi care nu vor depăși cu mult 1-2 grade în următoarele două zile în nordul și centrul regiunii. Vor fi temperaturi scăzute și în Dobrogea, Muntenia și București, unde se așteaptă să fie mai rece decât în zilele anterioare, cu toate că totuși se vor menține puțin peste medie pentru această perioadă. Ne apropiem de normalitate în ceea ce privește vremea pentru această perioadă a anului, a adăugat Florinela Georgescu.

Florinela Georgescu
Florinela Georgescu

Se răcește vremea, începând de joi

Date recente furnizate de Administrația Națională de Meteorologie indică precipitații abundente și vânt puternic în jumătatea estică a țării. În zonele montane, se vor înregistra lapoviță și ninsoare.

De joi, temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă în întreaga țară, astfel încât în București nu se vor depăși 8 grade Celsius.

„Ne regăsim sub influența unei depresiuni foarte bogate în umezeală, a cărei sisteme frontale ne afectează atât astăzi, cât și în zilele următoare, astfel încât vom avea nebulozitate și precipitații în mare parte din țară.

Cumva mai ferită va fi partea de vest și de sud-vest a teritoriului, însă, în rest, temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, lapoviță și ninsoare în zonele montane înalte, la altitudini de peste 1.500 de metri.

În condițiile în care și temperaturile, acolo unde avem nebulozitate și precipitații sunt mai scăzute, vorbim de temperaturi de la 4-5 la cel mult 8-9 grade în zona Moldovei, unde pare a fi cel mai rece astăzi.

Şi mâine, chiar, temperaturile vor fi mai scăzute de atât tot în zona Moldovei, în timp ce în celelalte regiuni temperaturile vor mai înregistra valori de 16-17-18 grade”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.

Este posibil ca temperaturile să fie cele mai ridicate astăzi în vestul țării. Mâine, se preconizează că vor fi mai ridicate în regiunile sudice, a adăugat aceasta.

„Joi vom avea o pătrundere de aer mai rece, vor mai scădea temperaturile ușor, cam în toată țara.

În Moldova va fi cel mai rece, 3-4 grade, cel mai mult 12-13 grade în partea de vest a teritoriului.

La momentul acesta există soluții ale modelelor care ne sugerează că în weekend se va încălzi din nou. Temperaturile vor urca peste 10, până la 18-19 grade, în partea de sud a teritoriului.

Sistemele noroase vor mai rămâne, vor mai apărea în zona țării noastre cam în toate regiunile și în weekend, și vor determina precipitații, însă pe arii mai restrânse”, a mai precizat Alina Șerban.

Se răcește vremea și în București

Meteorologul a adăugat că în Capitală vom avea vreme destul de schimbătoare. Astăzi, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade. Însă de joi, vor scădea, ajungând la 8-9 grade Celsius, urmând ca în weekend să se încălzească din nou.

„În Capitală, la fel, o vreme destul de schimbătoare, cu nebulozitate. Precipitații sunt prognozate astăzi, temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, iar mâine, mai cald de atât, cam 12 grade, chiar 14-15 grade.

Joi se mai răcește și în Capitală, vor fi 8-9 grade la amiază, urmând ca în weekend să se încălzească din nou și în zona Capitalei.

Astăzi ar fi important de sub subliniat faptul că vântul prezintă intensificări în jumătatea de est a teritoriului, de data aceasta cele mai mari valori rafale de 45-55-60 km/h astfel încât senzația de rece va fi amplificată”, a mai spus Alina Șerban.