Un apartament urias de bloc, realizat prin unirea unui apartament de doua camere cu altul de trei camere, amenajat si echipat astfel incat sa satisfaca toate dorintele unui om de afaceri, ba chiar mai mult, fanteziile acestuia. Un timisorean a aranjat o astfel de locuinta special pentru inchiriere si a inscris-o in baza de date a agentiei E.K.S. Company. Clientul are la dispozitie un spatiu de zi care indeamna la relaxare, compus din doua incaperi – un living, pentru primirea oaspetilor si o camera de relaxare, cu mobilier din ratan si multe plante exotice, orientat spre curtea interioara a blocului, unde se afla un spatiu verde. Baile sunt elegante, imbracate in gresie alba si bleu, una are cabina de dus, iar cealalta, cada cu sistem de hidromasaj. Dar originalitatea apartamentului o constitue dormitorul, care are tavanul tapetat cu oglinzi de cristal, in care se afla incorporate spoturi luminoase. Glumind, am putea spune ca apartamentul s-ar preta pentru un businessman burlac, cu mult timp liber.
In Timisoara, se afla in circuitul inchirierii sute de locuinte de lux, afirma Stefan Kallos, director al firmei E.K.S. Company. Se cere un confort sporit, cu multe, multe facilitati si echipamente de lux. Astfel, pe termen de trei-patru luni, s-a inchiriat si cu 400 USD/luna. Tarifele difera mult in functie de dotari si locatie, nu neaparat de suprafata locuintei. Asa se face ca o casa cu un nivel sau o vila noua – cu living, scara interioara si trei-patru dormitoare – se inchiriaza cu 1.500 – 3.000 DM, iar un apartament superdotat cu 800 – 1.500 DM. In Timisoara, se cauta mai mult locuintele mobilate – aproximativ 75-80% din cerere.
„Dupa 1990, pe langa cererea accentuata pentru inchirierea spatiilor relativ ieftine si ca atare mici, o data cu aparitia oamenilor de afaceri straini si a investitiilor unor concerne multinationale in Timisoara a aparut si cererea pentru imobile de lux. La inceput, conditiile solicitate de acestia erau greu de indeplinit, iar cererea era foarte mare in raport cu oferta, dar, cu trecerea timpului, numarul apartamentelor de lux a crescut si, ca atare, mecanismele economiei de piata au mai temperat preturile si le-au adus la un nivel normal”, ne-a declarat Stefan Kallos.    

Calificative
Dotari: *****
In dormitor, tavanul este placat cu oglinzi de cristal. In camera de hobby se afla un aparat Ketller de intretinere, baile sunt modern echipate – sistem jacuzzi. Bucataria este complet echipata (cuptor, hota, frigider etc), iar in living troneaza o combina muzicala de ultima generatie si televizor. Apartamentul are geamuri termopan, pardoseala din gresie si parchet, in living se afla un bar placat cu granit negru. Exista si un garaj propriu.
Shopping: *****
La parter se afla o alimentara bine aprovizionata, iar la 3 minute de mers cu masina se afla un magazin Billa.
Amplasament: ****
Apartamentul este situat pe Calea Aradului, artera principala de circulatie, la 5 minute de mers cu masina pana in centrul orasului.
Suprafata si compartimentare: ****
Locuinta are un total de 158 mp. Este compusa din: un spatiu de zi de 108 mp, o bucatarie, doua bai, o camera de hobby si un singur dormitor (fapt pentru care este incomod pentru oaspetii care raman peste noapte).
Lumina naturala: *****
Apartamentul care are pereti exteriori pe trei parti este scaldat in lumina pentru ca si ferestrele sunt mari; spatiile interioare sunt generoase.
Grad de intretinere a cladirii: *****
Blocul a fost construit dupa 1990 si este realizat pe structura de beton si pereti de BCA. In plus, cu ocazia amenajarii, a fost izolat termic.
Spatiu verde: *****
In curtea interioara a blocului exista un spatiu verde, cu loc special amenajat pentru gratar.
Securitate: *****
Blocul are interfon la intrare, iar apartamentul are alarma si sistem de securitate conectat la o firma de paza.
Raport pret-calitate: *****
Chiria de 1.200 DM/luna reprezinta tariful mediu pentru locuintele de lux din orasul Timisoara.