Flannery a explicat că GE importă anual bunuri din China în valoare de aproximativ 2,9 miliarde de dolari, în jur de 10% din importurile companiei americane. Costul tarifelor „la nivel brut ar putea fi de 300-400 de milioane de dolari înainte de a lua în calcul măsuri care să atenueze impactul”, a declarat şeful GE.

Acesta a adăugat că nu vede încă un impact major, cu certitudine nu în estimările privind rezultatele financiare pe 2018, dar vor fi efecte, deoarece GE este o afacere globală masivă.

La Bursa de la New York acţiunile General Electric înregistrau vineri un declin de 5,2%, la 13,02 dolari, deşi compania anunţase o creştere a veniturilor trimestriale la 30,1 miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care ameninţă să le taxeze din septembrie. Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice, produse de papetărie.

Decizia Washingtonului vine după ce în prima săptămână din iulie SUA şi China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanşat cel mai mare război comercial din istorie.

GE este prezentă pe piaţa din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activităţile General Electric se întind de la producţia de motoare de avion şi turbine până la producţia de echipamente medicale.

SURSA: Agerpres