Firma China Town România, controlată de investitori chinezi, construieşte un proiect imobiliar cu acelaşi nume la Afumaţi, în apropiere de Bucureşti, investiţie de peste 100 de milioane de euro.

China Town România a finalizat în prima etapă a proiectului cinci linii de magazine de tip showroom, amenajate în nouă hale care cuprind 350 de spaţii comerciale moderne, iar până în luna februarie 2011 se vor ridica încă trei hale, care vor conduce la deschiderea unui total de 1.240 de magazine, cu o investiţie de 41 milioane euro, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Chineză-Română.

Pentru a doua etapă, pentru care investitorii vor aloca peste 50 milioane euro şi care va fi finalizată în perioada 2011-2013, lucrările vor fi iniţiate marţi.

Proiectul urmează să cuprindă locuinţe, precum şi spaţii verzi, alei, şcoli, grădiniţe, magazine, restaurante şi depozite.

În urmă cu peste doi ani şi grupul Niro, controlat de omul de afaceri Dumitru Nicolae, a anunţat construcţia unui proiect China Town, care ar fi trebuit să cuprindă spaţii comerciale totalizând 300.000 metri pătraţi, o zonă permanentă de expoziţie de 100.000 metri pătraţi, un hotel şi o clădire de birouri, aproximativ 600 de apartamente, un mall şi clădiri specifice proiectelor China Town din străinătate.

SURSA: Mediafax