Iniţial, delegaţia oamenilor de afaceri s-a întâlnit cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Diaconu, care a evocat relaţiile dintre investitorii chinezi si producătorii locali de vinuri.

"Această vizită arată că dă roade prezenţa domnului ambasador al Chinei la Festivalul Bachus de anul trecut. Ştim că sunt câţiva producători vrânceni care au deja contacte, livrând vin şi în China. Relaţia României cu China este o relaţie istorică, au fost multe întârzieri în ultimii 20 de ani dar totul este recuperabil. Sperăm că aceste contacte vor da rezultate, să se statueze o relaţie economică şi, de ce nu, umană", a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Diaconu. Investitorii chinezi din cadrul grupului Tong Yuan din Beijing au fost interesaţi mai ales de achiziţia unor vinuri vechi, de vinotecă.

Au fost purtate discuţii privind achiziţia a nu mai puţin de 15.000 sticle de vin vechi, oamenii de afaceri vizitând Crama Beciul Domnesc a societăţii Vincon Vrancea, unde se găsesc vinuri din 1949.

Nu în ultimul rând, oamenii de afaceri din China s-au întâlnit şi au discutat cu reprezentanţii Primăriei Oraşului Panciu despre posibilităţile de investiţii în această zonă.

Chinezii au solicitat mai multe informaţii despre potenţialul agricol dar şi turistic al zonei Panciu, urmând să revină în următoarele luni cu propuneri concrete pentru derularea afacerilor.
Sursa: Agerpres