Great Wall, cel mai mare producător auto chinez, a înfiinţat o fabrică la Lovetch, în nord-estul Bulgariei, prima sa unitate de producţie din Uniunea Europeană, în urma unui acord încheiat cu compania bulgară Litex Motors. Producţia de automobile Great Wall la această uzină a început în anul 2012, scria capital.ro în urmă cu o lună.

 "Litex Motors" va începe livrările cu SUV model Great Wall H6 şi pick-up-ul Steed 5, ambele modele urmând a fi oferite cu motoare pe benzină şi diesel. Firma română "Alexandros Motors" este reprezentant exclusiv al producătorului chinez de autoturisme King Long şi al companiei de motocare Shangli.

În prezent, uzina "Litex Motors", amplasată în satul Bahoviţa, lângă Loveci, lucrează cu între 5 şi 10 % din capacitatea planificată de 50.000 de autoturisme pe an, dată fiind dimensiunea limitată a pieţei bulgare. Potrivit unor date neoficiale, anul trecut, firma a vândut 672 automobile, iar mărirea producţiei depinde de plasarea autoturismelor pe piaţa internaţională, în Italia, FYROM şi Serbia.

 

Mai multe imagini și clipuri video cu mașinile făcute de chinezi în Bulgaria puteți vedea aici