Huawei a lansat pe piaţă Huawei P20 şi P20 Pro. Dispozitivele au ecrane de 5,8 inci, în cazul modelului P20, și de 6.1 inci, în cazul modelului P20 Pro, cu margini ultra-subțiri.

Ambele telefoane au camere performante însă P20 Pro integrează sistemul triplu-camera Leica, cu cel mai mare număr cumulat de pixeli integrat vreodată într-un smartphone. Ansamblul sistemului de camere foto este alcătuit dintr-un senzor RGB de 40MP, un senzor monocrom de 20 MP și un senzor de 8MP, cu lentile telephoto. De asemenea, sistemul triplu-camera integrează un senzor de temperatură a culorii menit să asigure o reproducere a culorilor într-un mod cât mai real. Cu aperturi de f/1.8, f/1.6 respectiv f/2.4, pentru surprinderea fidelă a detaliilor cu o claritate perfectă, Huawei P20 Pro integrează o noua lentila Leica VARIO-SUMMILUX (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), cu un zoom optic 3x, utila în surprinderea fotografiilor pe o rază mare de acțiune de până la 5x Zoom Hibrid, precum și un senzor de imagine foarte sensibil, util în cazul fotografiilor realizate în condiții de iluminare scăzută, cu ISO de până la 102400.

Cu ajutorul procesorului Kirin 970, noua serie P20 identifică automat mai bine de 500 scenarii din 19 categorii diferite și alege opțiunile potrivite pentru a livra fotografii uimitoare, chiar si în cazul fotografilor aflati la inceput de drum. Însă, funcția cu totul nouă și, în același timp, spectaculoasă, o reprezintă focusul predictiv 4D integrat în camerele foto ale noilor modele Huawei. Prin alegerea acestui mod, camera anticipează obiectele în mișcare și le focalizează cu o eficiență extraordinară, pentru a capta cât mai multe detalii ale acestora. În plus, noile modele se mândresc cu altă funcție bazată pe Inteligența Artificială și anume funcția AI-Assisted Composition, care trimite posesorilor sugestii inteligente când vine vorba despre fotografii de grup și peisaje. 

La fel ca în cazul seriei Mate, seria P20 dispune de tehnologia de încărcare rapidă securizată, certificată de compania TÜV și baterii puternice și performante, de 4000 mAh, în cazul modelului P20 Pro, și de 3400 mAh (Standard), în cazul modelului P20, ambele modele dispunând și un sistem de management al bateriei bazat pe Inteligența Artificială.

 

Modelul Huawei P20 va fi disponibil pe plan local la pre-comandă în perioada 28 martie – 5 aprilie 2018, în variantele de culoare Black, Pink Gold și Midnight Blue, la un preț recomandat de 649 euro, iar modelul P20 Pro va fi disponibil la pre-comandă în perioada 28 martie – 16 aprilie 2018, în variantele de culoare Black, Twilight și Midnight Blue, la un preț recomandat de 849 euro.

Modelul de 2.095 euro de euro

Chinezii au lansat totodată şi varianta premium a modelului P20 Pro. Este vorba de Porsche Design Huawei Mate RS (Race Sport). Acest telefon are un ecran de 6 inci, spaţiu de stocare de 512 GB, citior de amprente integrat în ecran, laser autofocus. Acest model va fi disponibil din 12 aprilie.