"Responsabilii politici și investitorii vorbesc despre deprecierea monedei ca şi cum ar fi arma supremă a politicii economice, dar acest lucru supraestimează importanța sa în activitate de conducere", a declarat Englander într-un raport. "Bang-ul economic pentru un dolar depreciat, sau yen sau euro este relativ mic."

Strategul valutar a subliniat că implicarea într-un război monetar este în cea mai mare parte un exercițiu de inutilitate, în parte pentru instrumentul monetar nu este totul.

"Trebuie să mergem mult mai departe decât credem pentru mult mai mult decât credem", a spus el.

„Și dacă o țară trebuie să se bazeze pe manipularea cursului de schimb pentru a sprijini economia, atunci acesta poate fi într-un pericol mai mare decât cei responsabili vor să recunoască”, în conformitate cu Englander.

În timp ce critica nu s-a referit în mod specific la China, observația coincide cu o dezbatere continuă referitoare la cât de departe va merge Beijing-ul pentru a slăbi moneda în încercarea de a sprijini economia.

Economiştii se aşteaptă ca guvernul chinez să deprecieze yuan-ul pentru a susține competitivitatea exporturilor în ideea de a combate o încetinire economică accentuată.

Banca Populară a Chinei a prognozat că Produsul Intern Brut va fi de 6,8% în 2016, față de 6,9% anul trecut, iar unii economişti se aşteaptă ca PIB-ul să ajungă la aproximativ 6,5%.