Delegaţia chineză, care va rămâne la Tokyo timp de patru zile, va fi condusă de fostul director general pentru afaceri asiatice, Yang Yanyi, şi va avea întâlniri atât cu reprezentanţi ai puterii, cât şi ai opoziţiei.

Unul dintre obiectivele acestei misiuni este de a atenua încordarea dintre cele două ţări înainte ca miniştrii de externe chinez şi nipon să se întâlnească miercuri, la New York, în marja reuniunii Adunării Generale a ONU.

Pe de altă parte, Paza de Coastă a Japoniei a anunţat că toate vasele de supraveghere ale marinei chineze au părăsit duminică, pentru prima dată în aproape o săptămână, apele din apropierea insulelor Senkaku/Diaoyu, transmite agenţia Kyodo.

Totuşi, în cursul dimineţii de duminică, au fost localizate zece nave chineze de patrulare destul de aproape de insulele disputate din Marea Chinei de Est, fără a pătrunde însă în zona contiguă, a mai precizat Paza de Coastă.

De marţea trecută, 20 de vase de patrulare chineze au pătruns fie în apele teritoriale ale Japoniei, fie în zona contiguă din apropierea insulelor nelocuite, menţionează Kyodo.
Sursa: Agerpres