Noi restricţii impuse de China cetăţenilor săi, în contextul creşterii cazurilor de COVID-19 şi a prezenţei tot mai mari a variantei Delta!

Chinezii nu mai pot pleca în străinătate! Se suspendă şi multe zboruri interne şi linii feroviare

Miercuri, 4 august, Beijingul a anunţat că “va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente” necesare pentru deplasarea în străinătate. Măsura este totuşi una temporară, transmite agenţia AFP.

Măsură se aplică exclusiv cetăţenilor chinezi, “cu excepţia unor motive de maximă urgenţă” ce nu suportă amânare, spune Liu Haitao, unul dintre responsabilii Biroului de imigrări.

Mai mult, autorităţile chineze au anunţat că anulează zborurile interne și suspendă mai multe linii feroviare.

Guvernele din toate cele 31 de provincii afectate de răspândirea noii tulpini Delta au sfătuit locuitorii să evite părăsirea regiunilor dacă nu este necesar și să stea departe de regiunile cu risc ridicat sau mediu de transmitere a virusului.

Autorităţile încep iarăşi campanii de testare în masă

Zonele rezidenţiale din jurul capitalei Beijing, unde locuiesc câte 10.000 de persoane, au fost închise şi se va efectua o testare în masă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Wuhan. Autorităţile au de gând să-i testeze pe toţi cei 11 milioane de locuitori ai celui mai populat oraş din China centrală.

Viaţa în China revenise la normal în mare parte, în pofida persistenţei câtorva focare de contaminare, sporadice şi până în prezent bine localizate. Totuşi, după descoperirea unor cazuri noi de COVID în Nankin, în estul Chinei, focarul acesta s-a propagat rapid şi afectează în prezent 18 provincii.

China a raportat miercuri 71 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr de contaminări de origine locală din ianuarie. Cu toate că vorbim de un număr mic de infectări, raportat la alte ţări, respectivul focar este în termeni de suprafaţă geografică cel mai important din ultimele luni în China.

Sursa foto: Dreamstime