Noua campanie, care se va întinde pe durata unei luni, doreşte să identifice acele jocuri video care "prezintă o deviaţie severă în ceea ce priveşte scala de valori, distorsionează istoria, defăimează personalităţi istorice, încalcă politici guvernamentale din domeniul minorităţilor etnice şi religioase şi promovează conţinuturi care sunt sângeroase, violente şi asociate jocurilor de noroc", a precizat Xinhua.

Piaţa jocurilor video, aflată în plin avânt în China, considerată cea mai mare din lume, este stimulată de produsele lansate de companii precum Tencent şi NetEase.

Guvernul chinez controlează cu stricteţe conţinuturile distribuite în ţară, inclusiv produsele lansate de industria cinematografică, industria muzicală şi cea a jocurilor video.

În 2017, compania Tencent a fost nevoită să modifice un joc video foarte popular, ce prezenta o bătălie regală, după ce instituţia de reglementare din China a spus că acel produs era prea sângeros şi violent. Compania a fost nevoită să creeze o nouă versiune a jocului, care să fie mai aproape de "valorile fundamentale socialiste", înainte ca aceasta să primească aprobarea spre a fi difuzată în China.

Articolul publicat de agenţia de presă Xinhua nu a menţionat numele jocurilor video şi ale companiilor vizate de această campanie.

Potrivit aceleiaşi surse, autorităţile locale vor bloca orice conţinut ilegal care provine din străinătate şi care încalcă legislaţia chineză.