Divizia pentru monitorizarea internetului a concernului Google a indicat că începând de vineri s-a semnalat o scădere masivă a traficului pe Gmail în China, a doua zi acesta ajungând la zero.

Utilizatorii din Beijing au confirmat luni că Gmail nu a fost accesibil prin intermediul aplicaţiilor terţe pe iPhone, iPad şi echipamente ce folosesc sistemul Android. Gmail a putut fi accesat numai prin intermediul serviciilor VPN (Virtual Private Network).

Organizaţia pentru monitorizarea internetului Dyn a anunţat duminică faptul că autorităţile chineze au blocat şi conexiunile la Gmail prin intermediul adreselor de protocol internet din Hong Kong.

China a blocat accesul la numeroase servicii ale Google înaintea aniversării, în luna iunie, a 25 de ani de la represiunea brutală a protestelor studenţeşti din piaţa Tiananmen din Beijing.

Printre website-urile cenzurate în China se numără Youtube, cele ale reţelelor de socializare Facebook şi Twitter şi cele aparţinând unor organizaţii media precum The New York Times şi Bloomberg.AGERPRES