Fondul de investiţii Charlemagne Capital şi grupul indian Asmita au vândut până în prezent circa 62%  din ansamblul rezidenţial Asmita Gardens, care numără 788 de unităţi. În primul semestru al acestui an investitorii au vândut 21 de apartamente în valoare totală de trei milioane de euro.

„În prima jumătate a anului au fost vândute 21 de apartamente, ceea ce duce procentul de vânzări la circa 62% din total“, a declarat pentru capital.ro Atena Ţiplic, sales director în cadrul Asmita Gardens.

Blocurile Asmita Gardens găzduiesc în prezent 303 locuitori. Potrivit reprezentantului companiei, 20 de proprietari care au achiziţionat apartamente în cadrul ansamblului au optat pentru închirierea proprietăţilor. Chiria lunară percepută de proprietarii complexului pentru garsoniere este de 400 de euro, 600 de euro pentru apartamentele cu două camere şi 800 de euro pentru cele cu trei camere.

Chirie la dezvoltator

Investitorii au pus la dispoziţia potenţialilor clienţi şi opţiunea de vânzare „rent-to-buy“ prin care cumpărătorii trebuie să achite în avans contravaloarea unei chirii – similară cu cea practicată de proprietarii complexului, după care se plăteşte tip de doi ani o chirie lunară ce se constituie în rate. Restul sumei se achită după cei doi ani de chirie.

Vehicolul investiţional European Convergence Development Company (ECDC), administrat de Charlemagne Capital, a anunţat în luna septembrie a anului trecut că speră să îşi lichideze stocul de 375 de locuinţe rămase nevândute la acea dată, până în decembrie 2012, an în care trebuie rambursat creditul deschis la Alpha Bank.