Programul de închiriere de spaţii şi terenuri aparţinând CFR SA este inclus într-un proiect imobiliar demarat în iulie 2014, în vederea dezvoltării activităţii comerciale.

"Miercuri, 28 ianuarie 2015, are loc a VII-a etapă a sesiunii de închiriere spaţii şi terenuri din proprietatea privată a CFR SA, program inclus într-un proiect imobiliar demarat în iulie 2014, în vederea dezvoltării activităţii comerciale. Sucursalele regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa organizează miercuri, 28 ianuarie 2015, licitaţii publice cu strigare pentru închirierea a peste 1.100 de spaţii şi terenuri în suprafaţă totală de 383.680,53 metri pătraţi, unde agenţii economici pot demara sau dezvolta activităţi comerciale", se menţionează într-un comunicat al CFR SA, remis marţi AGERPRES.

Spaţiile comerciale scoase de CFR SA pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 50.577 metri pătraţi, iar terenurile – 333.103,53 metri pătraţi şi se adresează tuturor categoriilor de agenţi economici care intenţionează să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional.

Locaţiile comerciale sunt situate în gări sau în proximitatea acestora şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători care analizează intrarea şi dezvoltarea unei activităţi comerciale pe piaţa locală.

Dezvoltatorii şi reprezentanţii marilor branduri care doresc să intre şi pe piaţa locală de retail şi au achiziţionat documentaţia necesară sunt aşteptaţi să participe la cele opt licitaţii deschise, miercuri, începând cu ora 9,00, la sediile regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, pentru închirierea a celor peste 1.100 de locaţii (spaţii şi terenuri), în suprafaţă totală de 383.680,53 metri pătraţi din proprietatea privată a companiei.

Condiţiile de participare la licitaţii pot fi consultate pe site-ul companiei CFR SA.

"Sperăm ca în acest an piaţa imobiliară să intre pe un trend ascendent, iar dezvoltatorii economici să se alăture proiectului nostru de a îmbunătăţi activitatea comercială din gări, astfel încât să reuşim împreună să îmbinăm perfect calitatea produselor cu serviciile oferite călătorilor', a declarat directorul general al CFR SA, Macarie Moldovan.

În cea de-a doua jumătate a anului trecut, CFR SA a închiriat 502 locaţii pentru desfăşurarea de activităţi comerciale (238 de spaţii în gări şi 264 de terenuri), în suprafaţă totală de 214.497,43 metri pătraţi.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA administrează infrastructura feroviară publică. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: