Conducerea CFR Marfă le-a „recomandat” şefilor de regionale, ca personalul TESA şi restul angajaţilor care nu lucrează în ture să intre în concediu fără plată patru zile în fiecare lună, ceea ce ar reprezenta o reducere de 20% a salariului, au declarat surse din companie, citate de Mediafax.

Un proces verbal semnat vineri de directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, şi directorii celor opt sucursale ale companiei prevede o serie de măsuri destinate reducerii cheltuielilor.

Proces verbal pentru concedii fără plată

Potrivit documentului, sindicatele nu sunt de acord cu reducerea programului de lucru al salariaţilor, dar acceptă reducerea cheltuielilor în urma unor măsuri organizatorice. Una dintre acestea se referă la numărul mare al cererilor de concediu fără plată făcute de angajaţii companiei.

„Pentru soluţionarea numărului mare de cereri CFS (concediu fără salariu – n.r.) ale personalului TESA şi ale altor categorii de personal, se mandatează directorii sucursalelor şi şefii subunităţilor să aprobe aceste solicitări astfel încât dacă sunt mai mult de patru zile de CFS pe salariat să ţină seama ca la aprobarea acestora să nu fie perturbată activitatea normală a structurii din care face parte salariatul”, se arată în procesul verbal semnat de şefii companiei.

Surse din CFR Marfă susţin însă că şefilor de staţie li s-a cerut verbal de către superiorii lor ca atât ei, cât şi subalternii lor din personalul TESA, la care se adaugă restul angajaţilor care nu lucrează în ture, să facă în fiecare lună cerere pentru patru zile de concediu fără plată.

Cine nu-şi ia concediu fără plată e trecut pe „lista neagră”

„Vă luaţi toţi câte patru zile de concediu fără plată pe lună şi le spuneţi şi lor (subalternilor – n.r.) să-şi ia concediu”, le-a transmis sâmbătă şefilor de staţie, într-o şedinţă, Teodor Roşca, directorul Regionalei Bucureşti a CRF Marfă, potrivit surselor citate.

Întrebat ce se va întâmpla dacă unii dintre angajaţii TESA vor refuza să înainteze conducerii cereri de concediu fără plată, Roşca a răspuns, potrivit aceloraşi surse: „Îi treceţi pe o listă şi mi-i trimiteţi mie”.

Pe de altă parte, directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a declarat că societatea se confruntă cu un număr mare de cereri de concedii fără plată. „O parte dintre angajaţii TESA nu fac nimic toată ziua”, a precizat Graţian.

SURSA: Mediafax