CFR Marfă a semnat două contracte multianuale de transport cu producătorul de zahăr Lemarco şi cu combinatul chimic Oltchim, valabile până în 2015, a anunţat, marţi, operatorul feroviar de stat.

„În această perioadă, piaţa transportului feroviar de marfă s-a redimensionat, fapt ce duce la o maturizare a acesteia, iar în noile condiţii CFR Marfă urmăreşte dezvoltarea permanentă a relaţiilor cu clienţii prin fidelizarea şi păstrarea celor existenţi şi atragerea de noi parteneriate, toate aceste fiind posibile doar prin adoptarea unor politici comerciale flexibile”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al CFR Marfă, George Micu.

Compania Lemarco este un client nou pentru CFR Marfă, cantitatea estimată de transport fiind de aproximativ 40.000 de tone pe an pentru două milioane de lei.

În ceea ce priveşte contractul de transport încheiat cu Oltchim, acesta va acoperi atât transporturile interne, cât şi cele internaţionale, fiind prognozate a fi transportate anual circa 500.000 de tone.
CFR Marfă nu a precizat valoarea contractului încheiat cu Oltchim.