'Compania CFR Marfă a câştigat la licitaţie trei contracte noi, ceea ce a dus la creşterea veniturilor cu 12%. Ca urmare, sindicatele susţin că nu ar mai fi nevoie de disponibilizarea a 2.500 de persoane. Vom face o analiză pentru a vedea care este exact numărul de persoane care ar trebui să fie disponibilizate. Noi sperăm ca acest număr să fie cât mai mic. CFR Marfă participă la mai multe licitaţii, pe care – dacă le va câştiga – va rezulta un număr mai mic de disponibilizări', a spus Dan Şova, citat de Agerpres.

În urmă cu o lună, același ministru anunța că România trebuie să-și respecte angajamentele asumate, chiar dacă și atunci Dan Șova anunța că sindicaliștii l-au informat de obținerea a două contracte noi de către CFR Marfă.

Mai mult, șeful de la Transporturi a precizat că persoanele disponibilizate vor beneficia de salarii compensatorii, în funcție de vechime.  Astfel, angajații operatorului feroviar de marfă care vor fi concediați ar urma să primească între 18 şi 24 de salarii compensatorii. Ministrul Transporturilor a precizat că banii nu vor fi viraţi toţi odată, ci lunar, iar sumele necesare sunt prevăzute în bugetul Ministerului Muncii

'Companiile CFR Infrastructură şi CFR Călători au încheiat, zilele trecute, câte un acord cu Ministerul Muncii, referitor la menţinerea, timp de trei-patru luni, a prevederilor din contractele colective de muncă. De asemenea, prin noile acorduri, s-a stabilit şi o creştere a salariilor cu 2,4% pentru lunile următoare. La CFR Marfă nu s-a putut încheia încă un astfel de acord, deoarece – în cazul acestei companii – Fondul Monetar Internaţional (FMI) a menţionat că ar fi necesară disponibilizarea a 2.500 de persoane', a spus Dan Şova.