Roşeanu îl înlocuieşte din funcţie pe Dorin Maier, care fusese numit de Anca Boagiu, fostul ministru al Transporturilor, în iulie 2011.

Până în prezent, Ştefan Roşeanu a fost co-fondator al Club Feroviar, organizaţie ce sprijină şi promovează transportul public pe şină atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

De asemenea, noul director al CFR Călători face parte din Grupul de Lucru "Rail Strategy Platform", convocat de vicepreşedintele Comisiei Europene, Siim Kallas, grup ce a fost înfiinţat pentru a dezbate problemele sectorului feroviar european şi a-l consilia pe vicepreşedinte în vederea reformei sectorului feroviar pentru următorii ani, scrie Agerpres.

În perioada 2007-2012, Roşeanu a fost secretar general al Asociaţiei Industriei Feroviare din România (AIF), organizaţie ce îşi propune să contribuie semnificativ la creşterea notorietăţii transportului pe şină şi dezvoltarea industriei feroviare autohtone.

În cadrul AIF, alături de alte patru organizaţii de profil din România, Ştefan Roşeanu se numără printre iniţiatorii Platformei "România Feroviara 2020", lansată în 2011 şi ai Alianţei Pro Cale Ferată.